Sladké šlapanické koule od Sabiny Jánošíkové

Recept od naší posluchačky ze Šlapanic.

Budeme potřebovat:
7 žloutků
1 celé vejce
trocha rumu nebo vína
máslo (ve velikosti většího vejce)
špetka soli
lžíce cukru
hladká mouka podle potřeby

Začneme s přípravou:
1. Vše smícháme dohromady a necháme těsto hodinu odpočívat.

2. Těsto se vyválí na tenkou placku a vykrájíme přibližně 4 cm široké nudle.

3. Použijeme dva spojené děravé šufánky - do jedné půlky vložíme 2 až 3 pásky těsta.

4. Propleteme, zaklapneme a položíme do rozpáleného sádla.

5. Těsto nabobtná a vyplní celé dva šufánky - vznikne koule, kterou necháme okapat a posypeme moučkovým cukrem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?