Sladké a slané chipsy
Stále nás doprovází dlouhé zimní večery. S rozmary počasí i omezením společenských aktivit se nabízí to, že se pohodlně zachumláme do deky a budeme si číst nebo dívat na film. Ideálně i poslouchat naše vysílání. A k tomu se hodí něco dobrého na zub!
Dnes vám recept Apetýtu nabídne dvě jednoduché verze jednoho domácího zobání – připravíme si chipsy. Začneme sladkou variantou, množství záleží vždy na počtu strávníků.
Sladké chipsy
- Omyté slupky z jablek rozložíme na plech s pečicím papírem a zasypeme krupicovým cukrem smíchaným se skořicí.
- Důkladně promícháme a rozprostřeme, aby se slupky nepřekrývaly.
- Pečeme asi 30 minut na 150 stupňů Celsia.
Slané chipsy
- Slanou verzi připravíme z bramborových nebo mrkvových slupek.
- Promícháme je s olejem, solí a kořením.
- Pečeme 10 minut na 200 stupňů Celsia.
Související
-
Cizrnový guláš
V pátečním Apetýtu vybíráme opět z receptů bez masa. Tentokrát budete potřebovat cizrnu.
-
Brynzový koláč
Za čtvrtečním receptem Apetýtu míříme na Slovensko. Nabídneme vám slaný moučník. Je jednoduchý a bude vám chutnat, ať už teplý, nebo druhý den na studeno.
-
Bylinkové máslo
Čerstvý chléb s máslem je svačinka, které se dá těžko odolat. Domácí máslo má však svoji nezaměnitelnou chuť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.