Sladké a slané chipsy

Stále nás doprovází dlouhé zimní večery. S rozmary počasí i omezením společenských aktivit se nabízí to, že se pohodlně zachumláme do deky a budeme si číst nebo dívat na film. Ideálně i poslouchat naše vysílání. A k tomu se hodí něco dobrého na zub!

Dnes vám recept Apetýtu nabídne dvě jednoduché verze jednoho domácího zobání – připravíme si chipsy. Začneme sladkou variantou, množství záleží vždy na počtu strávníků. 

Sladké chipsy

  1. Omyté slupky z jablek rozložíme na plech s pečicím papírem a zasypeme krupicovým cukrem smíchaným se skořicí.
  2. Důkladně promícháme a rozprostřeme, aby se slupky nepřekrývaly.
  3. Pečeme asi 30 minut na 150 stupňů Celsia. 

Slané chipsy

  1. Slanou verzi připravíme z bramborových nebo mrkvových slupek.
  2. Promícháme je s olejem, solí a kořením.
  3. Pečeme 10 minut na 200 stupňů Celsia.

Související

  • Cizrnový guláš

    V pátečním Apetýtu vybíráme opět z receptů bez masa. Tentokrát budete potřebovat cizrnu.

  • Brynzový koláč

    Za čtvrtečním receptem Apetýtu míříme na Slovensko. Nabídneme vám slaný moučník. Je jednoduchý a bude vám chutnat, ať už teplý, nebo druhý den na studeno.

  • Bylinkové máslo

    Čerstvý chléb s máslem je svačinka, které se dá těžko odolat. Domácí máslo má však svoji nezaměnitelnou chuť.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.