Rozlítlí ptáčci podle posluchačky Radmily

Posluchačka Radmila z Valašského Meziříčí nám poslala recept, který u nich v rodině patří k velmi oblíbeným. Dokonce mu mužská část rodiny říká „jídlo králů“.

Budete potřebovat:

  • 5 ks hovězích nebo vepřových plátků
  • 2 párky
  • kousek slaniny
  • 4 vejce natvrdo
  • 5 sterilovaných okurek
  • 1 velkou cibuli
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Naklepané plátky hovězího masa okořeníme pepřem, osolíme a potřeme hořčicí.
  2. Na sádle nebo oleji spolu s kostičkami anglické slaniny necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, které zprudka opečme z obou stran.
  3. Nalijeme vývar, přidáme lžíci hořčice, koření, zamícháme a maso dusíme doměkka.
  4. Maso vyjmeme a do omáčky přidáme nakrájené párky, nakrájená vejce na kolečka, okurky na kostičky a mírně zahustíme omáčku, poté vložíme do horké omáčky maso a prohřejeme.
  5. Servírujeme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem. A když nemáme ani jedno, stačí krajíc čerstvého chleba.

Související

  • Tuňákové muffiny

    V Apetýtu pro vás máme tip na něco opravdu lehkého. K duhu vám to možná přijde právě po dnech hojnosti, které vás během vánočních svátků čekají.

  • Božská kuřecí křidélka

    Středeční recept vás naučí jídlo, se kterým zabodujete u dospělých, ale i u dětí.

  • Krkovička v ostrém leču

    Vyzkoušejte pikantní krkovičku v leču podle manželů Senohrádkových. Jejich jídla jsou chutná, provařená a zároveň jednoduchá.