Krkovička v ostrém leču

Vyzkoušejte pikantní krkovičku v leču podle manželů Senohrádkových. Jejich jídla jsou chutná, provařená a zároveň jednoduchá.

Budete potřebovat:

  • 6 plátků krkovičky
  • 2 střední cibule
  • 6-8 stroužků česneku
  • 1 sklenici leča
  • feferonky podle chuti
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 polévkovou lžíci hořčice
  • 1 polévkovou lžíci hladké mouky
  • 2-3 polévkové lžíce sádla
  • worchestrovou omáčku
  • černý pepř
  • sůl

Postup:

  1. Plátky krkovice si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a rozetřeným česnekem.
  2. Na rozpálené pánvi osmahneme krkovičku na sádle (nic dalšího do ní nepřidávejte).
  3. Krátce opečeme a maso vyndáme.
  4. Do výpeku si dáme cibuli, česnek a feferonky.
  5. Poté zasypeme moukou, čímž si vytvoříme zásmažku.
  6. Když se všechno restuje, promícháme lečo, přidáme zpátky maso, přikryjeme a dusíme doměkka.
  7. Když je maso měkké, dochutíme pepřem a solí, přidáme zakysanou smetanu a promícháme.

Související

  • Polévka z pečené mrkve

    Dnešní vydání Apetýtu nabídne polévku z pečené mrkve. V teplém letním počasí příjdou vhod jednoduché recepty, na které nepotřebujete dělat velký nákup.

  • Vyzkoušejte báječnou marinádu nejen na gril!

    Čas grilování je tady a dnešní recept Apetýtu bude praktický a užitečný pro všechny milovníky masa.

  • Hovězí na houbách

    Při příležitosti 100 let České mykologické společnosti vám celý tento týden v Apetýtu nabídneme recepty s houbami.