Raw čokoládový koláč

V Apetýtu pro vás máme čokoládovou dobrotu. Tentokrát jsme vybírali z takzvaných RAW receptů. Tedy z receptů na pokrmy, které neprochází tepelnou úpravou.

Jednou z ingrediencí je avokádo – surovina, která se i u nás stala velmi oblíbenou. V kuchyni se dá využít různě, naslano i nasladko. My ho použijeme na raw čokoládový koláč.

Co potřebujete?

na korpus:

  • 1,5 hrnku rozmixovaných mandlí či jiných oříšků
  • 1,5 hrnku datlí

na krémovou náplň:

  • 1 avokádo
  • 2 banány
  • 5 lžic medu (nebo agavé, javorového sirupu či jiného sladidla)
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 8-10 datlí
  • čokoládu na ozdobu

Postup:

  1. Na korpus rozmixujeme mandle či oříšky a datle.
  2. Vznikne lepivější těsto, které natlačíme do dortové formy.
  3. Necháme odležet v lednici.
  4. Na přípravu náplně rozmixujeme všechny ingredience kromě datlí a čokolády.
  5. Poté vytáhneme korpus z lednice a poklademe na něj datle. Následně na korpus vylijeme připravenou náplň.
  6. Necháme přes noc ztuhnout v lednici a před podáváním ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Související

  • Strouhaný kakaový koláč

    V pátečním Apetýtu pro vás máme sladkou tečku za celým pracovním týdnem. Důležitou ingrediencí bude tentokrát kakao.

  • Šlehačková bublanina

    Letní sběr ovoce je příslibem sladkých kulinářských zážitků. V dnešním Apetýtu si připravíme Šlehačkovou bublaninu. Ta zmizí z plechu dřív, než stihne vychladnout!

  • Rýžový nákyp se švestkami

    Sladká jídla jako hlavní chod buď milujete, nebo nenávidíte. Asi není nic mezi tím. Každopádně pro vás dnes jedno takové jídlo máme, snad si ho zamilujete!