Rajčatová omáčka s masovými koulemi

Dnešní recept není filmem pouze inspirovaný, ale dokonce v něm zazněl. I když jde o film zahraniční: kultovní Kmotr Martina Scorseseho s Marlonem Brandem v hlavní roli.

Budete potřebovat:

3 stroužky česneku
2 plechovky pasírovaných rajčat
2 lžíce rajského protlaku
1-2 lžíce cukru
trochu červenéhu vína
3 italské klobásy
olivový olej
sůl, pepř
masové koule (můžete použít třeba svou oblíbenou směs na karbanátky)

Postup:

1. Klobásy z obou stran opečeme na nakrájíme na kolečka.

2. Česnek nakrájíme nahrubo a krátce opečeme na oleji.

3. Přidáme protlak a pasírovaná rajčata a krátce povaříme.

4. Pak vmícháme hotové masové koule, kousky klobásy a zastříkneme červeným vínem.

5. Dochutíme cukrem a solí.

6. Na mírném plamení vaříme za občasného míchání asi 20-25 minut.

7. Podáváme s vařenými těstovinami.

autor: Zuzana Plíšková