Rajčatová marmeláda
Marmeláda z rajčat – tak to je recept, který láká k vyzkoušení. Je jednoduchý a málokdo z vašich strávníků pozná, že hlavní ingrediencí jsou právě rajčata.
Její chuť je velmi podobná meruňkové marmeládě, často je považována za malinovou a na pohled může připomínat marmeládu z šípků.
Připravte si následující suroviny:
- 1 kg rajčat (ta uvařte doměkka, rozmixujte a přeceďte)
- 2 želírovací prostředky
- 2 vanilkové cukry
- 70 dkg cukru
Vše vařte za stálého míchání 10 minut. Přidejte půl deci rumu. Plňte do skleniček, které otočte dnem vzhůru, a nesterilizujte. Přidat můžete i jablko, pomeranč nebo zázvor – záleží na vaší fantazii a citlivosti chuťových pohárků.
Související
-
Zdraví v lahvi: Rajčatová šťáva je ideální pro boj s nedostatkem železa a zinku
Rajčatová šťáva dodá vašemu tělu neuvěřitelné množství vitamínů. Je bohatá na několik vitamínů B. Pijte rudou šťávu v případě nedostatku železa, zinku a draslíku.
-
Indická rajčatová polévka
Léto je v plném proudu a Apetýt přináší recept na aktuální polévku. Hlavní ingredienci pravděpodobně najdete na zahrádce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka