Rajčatová marmeláda

Rajčata ze zahrady

Zavařujete anebo se na to chystáte? Tak to jste teď na správně frekvenci. Recept na rajčatovou marmeládu (pro některé možná netradiční spojení) naleznete níže.

Budete potřebovat:

  • 1,5 kg zralých rajčat
  • 500 g kyselejších jablek
  • 500 g želírovacího cukru 2:1
  • 60 ml jablečného octu
  • 1 lžička soli
  • chili
  • bazalka

  1. Omytá rajčata a jablka nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme jádra a pokrájíme na menší kousky.
  2. Dáme do hrnce a pod poklíčkou dusíme asi 30 minut.
  3. Poté propasírujeme, přidáme ocet, cukr, sůl a chili a přivedeme k varu.
  4. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut.
  5. Přidáme najemno nasekanou bazalku a rozdělíme do čistých sklenic.
  6. Zavíčkujeme a otočíme na 10-15 minut dnem vzhůru.
  7. Podáváme ke grilovanému masu, sýrum nebo pečivu.


Tip: Marmeládu si můžete už při vaření vylepšit strouhanou citrónovou kůro nebo skořicí.