Polešovské tašky od Radky Macháňové

Recept od naší posluchačky z Polešovic.

Budeme potřebovat:
7 velkých brambor
250 g polohrubé mouky
1 vejce
80 g másla
kostka kvasnic
dětská krupice
rozpuštěné máslo
moučkový cukr
mletá skořice
špetka soli
olej

A jdeme na to! Začneme s přípravou:
1. Brambory uvařené den dopředu nastrouháme najemno.
2. Osolíme, vklepneme vejce, přidáme změklé máslo, mouku a rozdrobené kvasnice.
3. Vypracujeme hustší těsto a necháme ho chvíli odležet.
4. Těsto rozdělíme na dvě části. Každou na hodně pomoučeném vále rozválíme na asi půl centimetru tlustou placku.
5. Hodně ji potřeme olejem, posypeme mletou skořicí, hustě posypeme moučkovým cukrem a dětskou krupicí.
6. Plát smotáme jako roládu. Z ní pak krájíme dvoucentimetrové proužky.
7. Na plech vyložený pečicím papírem je klademe asi centimetr od sebe.
8. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 20 minut.
9. Upečené „tašky“ potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.