Pečení medvídci jako svačinka nejen pro děti
Začal nový školní rok a tak vám Apetýt nabídne inspiraci na jídla pro děti. Určitě vyzkoušejte pečené medvídky! Výborné jsou jako sladká svačinka a vypadají i chutnají skvěle.
Budete potřebovat:
- 100 g polohrubé mouky
- 60 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 30 g rozpuštěného másla
- 50 ml mléka
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 6 kostek čokolády
- trochu kakaa
Postup:
- Oddělíme si bílky od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
- Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme máslo, mléko a postupně přimícháme všechnu mouku s kypřícím práškem.
- Na závěr do směsi lehce zapracujeme sníh.
- Připravíme si silikonovou formu ve tvaru medvídků, čtyři lžíce těsta si dáme stranou, obarvíme ho kakaem a malou lžičku naneseme trošku obarveného těsta na bříško nebo tlapky. Pak nalijeme další část světlého těsta, dáme kostičku čokolády a dolijeme světlým těstem.
- Formičku neplníme úplně po okraj, medvídci lehce vyběhnou. Pečou se v předem vyhřáté troubě při 180 stupních asi 10 minut.
Pokud nemáte formu na medvídky, můžete tímto způsobem udělat muffiny nebo jiné tvary.
Související
-
Nadýchaná domácí veka
Nadýchaná domácí veka na chlebíčky je výborný recept od paní Milady z Hodonína. Zkuste ji taky!
-
Škvarková bábovka
Apetýt prozradí recept na škvarkovou bábovku, který zazněl v Babských radách a vzbudil posluchačský zájem.
-
Kefírová buchta podle Petry Burianové
Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?