Kefírová buchta podle Petry Burianové
Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová, kterou k mikrofonu pozvala Jarka Vykoupilová.
Budete potřebovat
na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 300 g moučkového cukru
- 500 g kefíru
- 2 lžičky sody
- 2 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 100 g oleje
na polevu:
- 140 g moučkového cukru
- 80 g másla
- 2 lžičky kakaa
- 2 lžičky rumu nebo oblíbeného likéru
Postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Související
-
Hrnková bábovka
Recept na vláčnou hrnkovou bábovku přináší Apetýt. Zaslali nám ho manželé Bohdálkovi z Bošovic.
-
Domácí müsli
Tento týden připravujeme v Apetýtu svačinky pro všechny školou povinné. Zkoušeli jste už domácí müsli? Následující recept vás přesvědčí, že na tom není nic těžkého.
-
Ananasovo-kokosová kaše
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, říkávaly už naše babičky říkaly. Stejně jako ostatní jídla by měla být i snídaně vyvážená, barevná a pestrá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka