Domácí müsli
Tento týden připravujeme v Apetýtu svačinky pro všechny školou povinné. Zkoušeli jste už domácí müsli? Pokud je vaše odpověď ne, tak vás možná následující recept přesvědčí, že na tom není nic těžkého.
Připravte si:
- 100 g drcených vloček
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce medu
- sušené ovoce dle chuti
- drcené oříšky
- trochu strouhaného kokosu
A k tomu můžete zkusit i tvarohovou pěnu, ingredience jsou následující:
- 250 g plnotučného tvarohu
- 1 lžíce cukru moučky
- 4 lžíce našlehané smetany
- špetka citronové kúry
Postup:
- Na pánvi roztopíme máslo, přidáme vločky a med a restujeme.
- Po chvíli vmícháme všechny další suroviny.
- Necháme vychladnout a do skleniček s víčkem vrstvíme müsli a tvarohový krém, který je udělán jednoduše promícháním všech vyjmenovaných surovin.
Související
-
Jak využít melounová semínka? Máme pro vás dva tipy
Kaloricky příznivá pochoutka, navíc při její konzumaci dostáváte do těla i množství tekutin. Možná tušíte, že řeč je o melounu!
-
Lněné slané sušenky
Recept na lněné slané sušenky nám poslala posluchačka Božena z Ostrova u Macochy. Zdravé „křupání“ se u nich s chutí konzumuje u televize nebo odpolední kávy.
-
Banánová lízátka
Dnes jednoduše, zdravě a nasladko. Pokud vás čeká dětská oslava, máme pro vás specialitu, která není složitá na přípravu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka