Lněné slané sušenky
Recept na lněné slané sušenky nám poslala posluchačka Božena z Ostrova u Macochy. Zdravé „křupání“ se u nich s chutí konzumuje u televize nebo odpolední kávy.
Recept je prospěšný našemu zdraví, nespotřebujete žádnou mouku.
Budete potřebovat:
- 1 hrnek mletých lněných semínek
- ½ hrnku vody
- 2 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce dýňových semínek
- ½ lžičky soli
- 2 lžičky sušených bylinek
- špetku uzené papriky, lze použít i chilli
Postup:
- Troubu předehřejeme na 160 °C a na plech připravíme pečicí papír.
- V míse promícháme všechny suché ingredience a přidáme vodu.
- Směs přendáme na plech a stlačíme na placku o tloušťce přibližně 5 mm.
- Pečeme 30 minut, necháme vychladnout a nalámeme na krekry.
Tip: Slané sušenky potěší na výletě nebo jako malá svačinka. V krabičce je můžete mít po ruce celý den. Výborně chutnají také s pomazánkami, ať už s tvarohovou, avokádovou nebo vajíčkovou.
Související
-
Špenát s drobenkou
V pondělních Babských radách jsme se podívali na kloub špenátu. Ten posiluje imunitu, má pozitivní vliv na činnost srdce i mozku.
-
Jarní pažitková omáčka
Recept na pažitkovou omáčku je jednoduchý a rychlý, naučí se ho i méně zkušené hospodyňky.
-
Bělehradský řízek
Recept na Bělehradský řízek se dědí u posluchačky Markéty ze Znojma z generace na generaci. Chystala ho babička i maminka Markéty, ta ho teď připravuje i pro svoji rodinu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.