Lněné slané sušenky

Recept na lněné slané sušenky nám poslala posluchačka Božena z Ostrova u Macochy. Zdravé „křupání“ se u nich s chutí konzumuje u televize nebo odpolední kávy.

Recept je prospěšný našemu zdraví, nespotřebujete žádnou mouku.

Budete potřebovat:

  • 1 hrnek mletých lněných semínek
  • ½ hrnku vody
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžičky sušených bylinek
  • špetku uzené papriky, lze použít i chilli

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 160 °C a na plech připravíme pečicí papír.
  2. V míse promícháme všechny suché ingredience a přidáme vodu.
  3. Směs přendáme na plech a stlačíme na placku o tloušťce přibližně 5 mm.
  4. Pečeme 30 minut, necháme vychladnout a nalámeme na krekry.

Tip: Slané sušenky potěší na výletě nebo jako malá svačinka. V krabičce je můžete mít po ruce celý den. Výborně chutnají také s pomazánkami, ať už s tvarohovou, avokádovou nebo vajíčkovou.

Související

  • Špenát s drobenkou

    V pondělních Babských radách jsme se podívali na kloub špenátu. Ten posiluje imunitu, má pozitivní vliv na činnost srdce i mozku.

  • Jarní pažitková omáčka

    Recept na pažitkovou omáčku je jednoduchý a rychlý, naučí se ho i méně zkušené hospodyňky.

  • Bělehradský řízek

    Recept na Bělehradský řízek se dědí u posluchačky Markéty ze Znojma z generace na generaci. Chystala ho babička i maminka Markéty, ta ho teď připravuje i pro svoji rodinu.