Hrnková bábovka

Recept na vláčnou hrnkovou bábovku přináší Apetýt. Zaslali nám ho manželé Bohdálkovi z Bošovic.

Budete potřebovat:

  • 2 vrchovaté hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku cukru krystal
  • 4 vajíčka
  • 3/4 hrnku mléka a stejné množství oleje
  • 1 prášek do pečiva a 1 vanilkový cukr
  • špetku soli
  • citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu
  • trošku rumu
  • 2 lžíce medu
  • kakao

Postup:

  1. Vše promícháme dohromady a necháme asi 10 minut odstát.
  2. Potom směs naléváme do vymaštěné a vysypané formy, část těsta obarvíme kakaem, abychom vytvořili efekt mramoru.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 150 stupňů, potom 15 minut na 170 stupňů a dopečeme krátce na 200 stupňů.
  4. Na ideální dopečení potřebujeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí.

Související

  • Vláčná buchta s jablky

    V Apetýtu potěšíme ty z vás, kteří máte rádi vláčné buchty. V létě můžete pro jejich pečení využít třeba cukety. V zimě nám zase poslouží jablka.

  • Makovec

    V Apetýtu vás zveme do světa sladkých dobrot. Dnes si pochutnají zvláště ti, kteří mají rádi vláčný makovec.

  • Sváteční bílkový chlebíček

    Na poslední chvilku si s cukrářkou Petrou Burianovou upečeme v Apetýtu bílkový chlebíček. Tradiční dobrotu, do které můžete dát všechno, co máte rádi.