Hrnková bábovka

Největší audioportál na českém internetu

S touhle bábovkou oslníte každou návštěvu | Foto: Shutterstock

Recept na vláčnou hrnkovou bábovku přináší Apetýt. Zaslali nám ho manželé Bohdálkovi z Bošovic.

Budete potřebovat:

  • 2 vrchovaté hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku cukru krystal
  • 4 vajíčka
  • 3/4 hrnku mléka a stejné množství oleje
  • 1 prášek do pečiva a 1 vanilkový cukr
  • špetku soli
  • citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu
  • trošku rumu
  • 2 lžíce medu
  • kakao

Postup:

  1. Vše promícháme dohromady a necháme asi 10 minut odstát.
  2. Potom směs naléváme do vymaštěné a vysypané formy, část těsta obarvíme kakaem, abychom vytvořili efekt mramoru.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 150 stupňů, potom 15 minut na 170 stupňů a dopečeme krátce na 200 stupňů.
  4. Na ideální dopečení potřebujeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí.

Mohlo by vás zajímat