Ananasovo-kokosová kaše

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, říkávaly už naše babičky říkaly. Stejně jako ostatní jídla by měla být i snídaně vyvážená, barevná a pestrá.

Vyvážená znamená kombinaci sacharidů, tuků i bílkovin. Nezapomínejte ani na vlákninu, kterou obsahuje ovoce a zelenina.

Připravte si s Apetýtem sladkou a zdravou snídani, která zasytí. A to je ideální start do úspěšného dne!

Budete potřebovat:

  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 180 ml mandlového mléka
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g čerstvého anannasu + plátky na ozdobení

Postup:

  1. Vločky odvážíme do misky, zalejeme mandlovým mlékem a necháme 15 minut odstát na lince.
  2. Mezitím si pokrájíme ananas na malé kostičky.
  3. Do vločkové kaše přidáme strouhaný kokos, vanilkový cukr a připravený ananas.
  4. Vše promícháme a před podáváním dozdobíme ananasovými plátky.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

    Václav Žmolík, moderátor

    ze_světa_lesních_samot.jpg

    Zmizelá osada

    Koupit

    Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.