Závin s kysaným zelím

Čtvrteční Apetýt nabídne recept na slaný závin s kysaným zelím. Je vhodný na svačinu nebo večeři. Vyzkoušejte ho!

Podrobnosti o surovinách i postupu vám v přiloženém audiu prozradí šéfkuchař Petr Svoreň.

Co budete potřebovat:

  • 1 velkou cibuli
  • 1/2 kila kvašeného zelí
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 velký brambor
  • 1 lžíci sádla
  • listové těsto
  • sůl a pepř

Související

  • Lněné slané sušenky

    Recept na lněné slané sušenky nám poslala posluchačka Božena z Ostrova u Macochy. Zdravé „křupání“ se u nich s chutí konzumuje u televize nebo odpolední kávy.

  • Špenát s drobenkou

    V pondělních Babských radách jsme se podívali na kloub špenátu. Ten posiluje imunitu, má pozitivní vliv na činnost srdce i mozku.

  • Bramborový závin pro hladové muže

    Bramborový závin pro hladové muže – tak pojmenovala svůj recept posluchačka Dana z Velkých Bílovic.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.