Hrachová kaše s tymiánem
Nabízíme vám postup na přípravu hrachové kaše s tymiánem. Jídlo je to vydatné a jeho přípravu zvládnete levou zadní.
Seznam surovin:
- 250 g sušeného žlutého hrachu (namočeného alespoň čtyři hodiny)
- 1 velká cibule
- 1 větvička tymiánu
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř
- olej
Postup:
- Namočený hrách uvařte doměkka ve vodě s větvičkou tymiánu.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky, osmahněte na oleji dozlatova a nechte okapat.
- Uvařený hrách po odstranění větvičky tymiánu rozmixujte nebo rozšťouchejte s máslem na kaši.
- Dochutťe solí a pepřem.
- Podávejte s křupavou a do zlatova upečenou cibulkou jako skvělý hlavní chod nebo přílohu k masu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.