Drobenková buchta
Vyzkoušejte recept od Bohumila Bystřického z Kyjova.
Budete potřebovat:
drobenka:
1 tuk na pečení
550 g polohrubé mouky
250 g mletého cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
náplň:
2 tvarohy
80 g mletého cukru
2 vejce
250 ml mléka
ovoce (nejlépe jablka)
Postup:
1. Na plech vyložený pečícím papírem dáme polovinu drobenky, kterou jsme si připravili z uvedených surovin.
2. Na ni vylijeme náplň, kterou jsme vyšlehali, na náplň dáme ovoce dle chuti (nejlépe jablka).
3. Nakonec posypeme zbytkem drobenky.
4. Pečeme dorůžova na 180 stupňů asi 25 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka