Pohankové karbanátky
Vyzkoušejte recept od Mileny Zajíčkové z Hostětína.
Budete potřebovat:
300 g pohanky
200 g strouhaného sýra
3 vejce
3 stroužky česneku
nasekaná cibulka osmažená na oleji
sůl, pepř, majoránka
strouhanka a vejce na obalení
Připravte si taky:
3 červené řepy
3 lžíce medu
lžička olivového oleje
špetka soli
citrón podle chuti
mleté ořechy
Postup:
1. Pohanku uvaříme ve vodě (na jeden díl pohanky 1,5 dílu vody) a necháme vychladnout.
2. Smícháme se strouhaným sýrem, vychladlou cibulkou, vejci, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
3. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme v rozkvedlaném vejci a strouhance a smažíme.
4. Podáváme s pečenou červenou řepou – řepu uvaříme do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
5. Smícháme med, olej, sůl, podle chuti citrónovou šťávu a mleté ořechy.
6. Směs klademe na plátky červené řepy a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi půl hodiny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.