Pohankové karbanátky
Vyzkoušejte recept od Mileny Zajíčkové z Hostětína.
Budete potřebovat:
300 g pohanky
200 g strouhaného sýra
3 vejce
3 stroužky česneku
nasekaná cibulka osmažená na oleji
sůl, pepř, majoránka
strouhanka a vejce na obalení
Připravte si taky:
3 červené řepy
3 lžíce medu
lžička olivového oleje
špetka soli
citrón podle chuti
mleté ořechy
Postup:
1. Pohanku uvaříme ve vodě (na jeden díl pohanky 1,5 dílu vody) a necháme vychladnout.
2. Smícháme se strouhaným sýrem, vychladlou cibulkou, vejci, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
3. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme v rozkvedlaném vejci a strouhance a smažíme.
4. Podáváme s pečenou červenou řepou – řepu uvaříme do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
5. Smícháme med, olej, sůl, podle chuti citrónovou šťávu a mleté ořechy.
6. Směs klademe na plátky červené řepy a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi půl hodiny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka