Holubky

Vyzkoušejte recept z tradiční romské kuchyně od naší posluchačky Aleny Gronzíkové z Břeclavi. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
4 zelné listy
200 g mletého vepřového masa
2 naběračky vařené rýže
olej
sůl, pepř
prolisovaný česnek
trochu hladké mouky
vejce
nadrobno nasekaná cibule

Holubky, zelí, zelenina (ilustrační foto)

Postup:
1. Zelí krátce povaříme, aby změklo, ale zůstalo pevné.

2. Do mletého masa přidáme rýži, sůl, pepř, cibuli, česnek, vajíčko a smícháme.

3. Směsí plníme vychladlé zelné listy, zabalíme a dáme vařit (přibližně 45 až 60 minut), nebo zapečeme v troubě (40 minut na 200 stupňů).

4. Můžeme podlít rajským protlakem. Podáváme s chlebem, nebo bramborem.

autor: Zuzana Plíšková