Holubky
Vyzkoušejte recept z tradiční romské kuchyně od naší posluchačky Aleny Gronzíkové z Břeclavi. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
4 zelné listy
200 g mletého vepřového masa
2 naběračky vařené rýže
olej
sůl, pepř
prolisovaný česnek
trochu hladké mouky
vejce
nadrobno nasekaná cibule
Postup:
1. Zelí krátce povaříme, aby změklo, ale zůstalo pevné.
2. Do mletého masa přidáme rýži, sůl, pepř, cibuli, česnek, vajíčko a smícháme.
3. Směsí plníme vychladlé zelné listy, zabalíme a dáme vařit (přibližně 45 až 60 minut), nebo zapečeme v troubě (40 minut na 200 stupňů).
4. Můžeme podlít rajským protlakem. Podáváme s chlebem, nebo bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.