Bílá valašská kyselica ze Zděchova

Recept na bílou valašskou kyselici, od paní Olgy Lukšové ze Zděchova, zazněl v pátek 27. června.

Suroviny:
Prasečí hlava, podbradek a vnitřnosti, kořenová zelenina, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, kyselé zelí, kefír, šlehačka, hladká mouka, majoránka

Postup:
Uvaříme prasečí hlavu, podbradek a vnitřnosti.

Do vývaru přidáme kořenovou zeleninu, pepř, bobkový list a nové koření.

Až je maso měkké, polévku scedíme a přidáme do ní kyselé zelí i s nálevem. Kdo chce může přidat brambory.

Polévku zalijeme kefírem a zahustíme šlehačkou s hladkou moukou.

Podle chuti přisolíme a nakonec přidáme rozdrcenou majoránku.

autor: Marcela Vandrová