Maminčina bublanina

Páteční apetýtový recept na bublaninu patří k oblíbeným a jednoduchým moučníkům, kterým můžete o víkendu potěšit návštěvu nebo své nejbližší.

Připravte si:

  • 50 g másla
  • 2 ks vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 200 g bílého jogurtu
  • 200 g polohrubé mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 150 g drobného ovoce (může být i mražené)
  • 1 hrst mandlových lupínků nebo rozemletých vlašských ořechů na posypání

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Na plech vyložený pečicím papírem vlijeme směs, kterou jsme vyšlehali z mouky, vajec a cukru do nadýchané hmoty. Potom zašleháme i rozpuštěné máslo a jogurt.
  3. Povrch uhlaďte stěrkou a nahusto posypejte drobným ovocem a hrstí mandlí nebo ořechů.
  4. Pečeme klasicky (do zlatova) zhruba 45 minut, na závěr se hodí dezert pocukrovat moučkovým cukrem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.