Maminčina bublanina
Páteční apetýtový recept na bublaninu patří k oblíbeným a jednoduchým moučníkům, kterým můžete o víkendu potěšit návštěvu nebo své nejbližší.
Připravte si:
- 50 g másla
- 2 ks vejce
- 100 g cukru krupice
- 200 g bílého jogurtu
- 200 g polohrubé mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 150 g drobného ovoce (může být i mražené)
- 1 hrst mandlových lupínků nebo rozemletých vlašských ořechů na posypání
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Na plech vyložený pečicím papírem vlijeme směs, kterou jsme vyšlehali z mouky, vajec a cukru do nadýchané hmoty. Potom zašleháme i rozpuštěné máslo a jogurt.
- Povrch uhlaďte stěrkou a nahusto posypejte drobným ovocem a hrstí mandlí nebo ořechů.
- Pečeme klasicky (do zlatova) zhruba 45 minut, na závěr se hodí dezert pocukrovat moučkovým cukrem.
Související
-
Kefírová buchta podle Petry Burianové
Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová.
-
Hrnková bábovka
Recept na vláčnou hrnkovou bábovku přináší Apetýt. Zaslali nám ho manželé Bohdálkovi z Bošovic.
-
Zdravé kokosové sušenky
Peču, pečeš, pečeme. A kdy jindy než teď! Apetýt pro vás má recept na chutné a zdravé sušenky – bez cukru i bez lepku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.