Křehký závin podle Petry Burianové
V Apetýtu pro vás máme recept, který vám nadiktuje Petra Burianová - úspěšná cukrářka a autorka knihy Cesta z těsta. A bude to opět něco sladkého.
Na dva záviny budete potřebovat:
na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 125 g vepřového voňavého sádla
- 100 ml světlého piva
ingredience na náplň:
- 700g očištěných a na plátky nakrouhaných jablek a hrušek
- 80 g vlašských ořechů
- vanilkový cukr
- mletá skořice
- 50 g cukru krupice
- 1 citron
- 50 g strouhanky
ingredience na dokončení:
- 50 g rozpuštěného másla
- moučkový cukr
Celý postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.