Křehký závin podle Petry Burianové
V Apetýtu pro vás máme recept, který vám nadiktuje Petra Burianová - úspěšná cukrářka a autorka knihy Cesta z těsta. A bude to opět něco sladkého.
Na dva záviny budete potřebovat:
na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 125 g vepřového voňavého sádla
- 100 ml světlého piva
ingredience na náplň:
- 700g očištěných a na plátky nakrouhaných jablek a hrušek
- 80 g vlašských ořechů
- vanilkový cukr
- mletá skořice
- 50 g cukru krupice
- 1 citron
- 50 g strouhanky
ingredience na dokončení:
- 50 g rozpuštěného másla
- moučkový cukr
Celý postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Související
-
Makové kytičky podle Petry Burianové
Dnešní sladký recept z knihy Cesta z těsta pro vás má autorka kuchařky i vítězka soutěže Peče celá země – Petra Burianová.
-
Hubník nasladko podle Petry Burianové
Zkušená pekařka a vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová se námi podělila o další zajímavý recept, který se jmenuje „hubník“.
-
Smažené švestky ve skořicovém těstíčku
Josef a Saša Senohrábkovi jsou zkušení kuchaři a celoživotní partneři. Vaří poctivě a s láskou, se zkušenostmi, které posbírali v různých restauracích, kde společně vařili.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.