Hubník nasladko podle Petry Burianové

Zkušená pekařka Petra Burianová a vítězka soutěž  Peče celá země se námi podělila o další zajímavý recept, který se jmenuje „hubník“. Nenechte se mýlit, půjde o sladké jídlo.

Co budete potřebovat?

  • 260 gramů vánočky
  • 1/2 l mléka
  • 2 hrsti sušených hub (namočené, uvařené ve slané vodě)
  • 3 vejce
  • 2 lžíce krupice
  • 1 malou cibuli
  • 2 stroužky česneku (utřených)
  • 1 hrst sušených švestek (namočených)
  • 2 hrsti křížal (jablka, hrušky, také namočené)
  • 1 malou hrst rozinek
  • 1 hrst vlašských ořechů (nasekaných)
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíci skořice
  • 4 kuličky pepře, nového koření a hřebíčku (rozdrcené)
  • 2 lžíce sádla

Postup na hubník nasladko najdete v přiloženém audiu.

Související

  • Hrachové placky

    Vítězka soutěže Peče celá země Petra Burianová vás až do konce roku bude ve vysílání dopoledního Apetýtu jedenkrát týdně motivovat k pečení a vaření.

  • Ostružinová povidla

    Babské rady vám každé pondělí přináší nepřeberné množství rad a receptů. Tentokrát vám nabídneme recept na ostružinová povidla.

  • Kynuté buchty s čokoládovou náplní

    Pokud přemýšlíte, jakou sladkostí potěšit rodinu o víkendu, v Apetýtu pro vás máme jednoduchý tip.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.