Koblížky z Pribiňáčku
O recept na Koblížky z Pribiňáčku se s námi v pondělních apetýtových receptech podělila blogerka s polskými kořeny Maryna Matuszek.
Budete potřebovat:
- 200 g vanilkového Pribiňáčku
- 2 vajíčka
- 160 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetku soli
- olej nebo sádlo na smažení
- trochu krupicového cukru smíchaného s mletou skořicí na obalení usmažených koblížků
Postup:
- Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí.
- Vejce promícháme s Pribiňáčkem a přidáme k suchým surovinám.
- Vše krátce promícháme.
- Necháme asi 20 minut odstát.
- Do širšího kastrůlku dáme olej, který rozehřejeme.
- Do malé misky připravíme olej a lžíci.
- Namočenou lžící v oleji pak vždy odebereme trochu těsta a v ruce, kterou si také pomažeme olejem, vytvarujeme kuličku, kterou hned hážeme do rozpáleného oleje v hrnci.
- Smaží se cca 4 minuty.
- Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce a ihned je obalíme v krupicovém cukru smíchaném se 2 lžícemi mleté skořice.
Související
-
Tradiční masopustní koblihy
V pondělních apetýtových receptech zveme opět do pekárny blogerky Maryny Matuszek. Ta poradí, jak péct masopustní koblihy.
-
Tříkrálový koláč
V pondělních apetýtových receptech míříme do pekárny úspěšné blogerky s polskými kořeny Maryny Matuzsek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka