Karamelová krůta
Tahle nezvyklá kombinace chutí vás nadchne! Zkuste se s Apetýtem pustit do receptu na karamelovou krůtu.
Budete potřebovat:
- 400 g krůtího masa
- 215 g smetany ke šlehání
- 2 lžíce karamelového pudinku
- 1 stroužek česneku
- 1 snítku čerstvé bazalky
- grilovací koření
Postup:
- Krůtí maso nakrájíme na kostičky, na oleji zprudka opečeme, osolíme, opepříme, okořeníme a dáme do trouby péct.
- Ve šlehačce rozmícháme pudink a přilijeme k masu, promícháme a dáme dopéct.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžemem přidat trochu vody.
- Nakonec přidáme česnek nakrájený na jemné proužky a přidáme i bazalku.
Související
-
Grilovaná kuřecí játra se slaninou
V Apetýtu budeme představovat zajímavé postupy na grilované dobrůtky. Začneme grilovanými kuřecími játry se slaninkou.
-
Zeleninový guláš
Připravte si podle Apetýtu zeleninový guláš. Jedná se o recept vegetariánský, ale pokud si bez masa neumíte představit žádné jídlo, doplňte recept o oblíbenou uzeninu.
-
Celer zapékaný po milánsku
Celý tento týden vám nabízíme různé variace na celerové téma. Vyzkoušejte s Apetýtem zapékaný celer po milánsku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.