Karamelová krůta
Tahle nezvyklá kombinace chutí vás nadchne! Zkuste se s Apetýtem pustit do receptu na karamelovou krůtu.
Budete potřebovat:
- 400 g krůtího masa
- 215 g smetany ke šlehání
- 2 lžíce karamelového pudinku
- 1 stroužek česneku
- 1 snítku čerstvé bazalky
- grilovací koření
Postup:
- Krůtí maso nakrájíme na kostičky, na oleji zprudka opečeme, osolíme, opepříme, okořeníme a dáme do trouby péct.
- Ve šlehačce rozmícháme pudink a přilijeme k masu, promícháme a dáme dopéct.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžemem přidat trochu vody.
- Nakonec přidáme česnek nakrájený na jemné proužky a přidáme i bazalku.
Související
-
Grilovaná kuřecí játra se slaninou
V Apetýtu budeme představovat zajímavé postupy na grilované dobrůtky. Začneme grilovanými kuřecími játry se slaninkou.
-
Zeleninový guláš
Připravte si podle Apetýtu zeleninový guláš. Jedná se o recept vegetariánský, ale pokud si bez masa neumíte představit žádné jídlo, doplňte recept o oblíbenou uzeninu.
-
Celer zapékaný po milánsku
Celý tento týden vám nabízíme různé variace na celerové téma. Vyzkoušejte s Apetýtem zapékaný celer po milánsku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.