Karamelová krůta

Tahle nezvyklá kombinace chutí vás nadchne! Zkuste se s Apetýtem pustit do receptu na karamelovou krůtu.

Budete potřebovat:

  • 400 g krůtího masa
  • 215 g smetany ke šlehání
  • 2 lžíce karamelového pudinku
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítku čerstvé bazalky
  • grilovací koření

Postup:

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostičky, na oleji zprudka opečeme, osolíme, opepříme, okořeníme a dáme do trouby péct.
  2. Ve šlehačce rozmícháme pudink a přilijeme k masu, promícháme a dáme dopéct.
  3. Pokud je omáčka příliš hustá, můžemem přidat trochu vody.
  4. Nakonec přidáme česnek nakrájený na jemné proužky a přidáme i bazalku.

Související

  • Grilovaná kuřecí játra se slaninou

    V Apetýtu budeme představovat zajímavé postupy na grilované dobrůtky. Začneme grilovanými kuřecími játry se slaninkou.

  • Zeleninový guláš

    Připravte si podle Apetýtu zeleninový guláš. Jedná se o recept vegetariánský, ale pokud si bez masa neumíte představit žádné jídlo, doplňte recept o oblíbenou uzeninu.

  • Celer zapékaný po milánsku

    Celý tento týden vám nabízíme různé variace na celerové téma. Vyzkoušejte s Apetýtem zapékaný celer po milánsku.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.