Celer zapékaný po milánsku

Celý tento týden vám nabízíme různé variace na celerové téma. Vyzkoušejte s Apetýtem zapékaný celer po milánsku.

Budete potřebovat:

  • 1 velký celer
  • 1 lžíci másla
  • 1 lžíci polohrubé mouky
  • šálek zeleninového bujónu (může být z kostky)
  • 5 dkg strouhaného sýru
  • 1 starší rohlík

Postup:

  1. Celer si nakrájíme na hranolky, zalijemem bujónem a vaříme téměř do měkka.
  2. Necháme okapat, z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme odvarem z celeru nebo mlékem a přidáme strouhaný sýr.
  3. Celer dáme do vymaštěné zapékací mísy, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným rohlíkem a poté zapečeme. Prudce do růžova, to je asi 20 minut na 200 stupňů.

Mohlo by vás zajímat