Celer zapékaný po milánsku
Celý tento týden vám nabízíme různé variace na celerové téma. Vyzkoušejte s Apetýtem zapékaný celer po milánsku.
Budete potřebovat:
- 1 velký celer
- 1 lžíci másla
- 1 lžíci polohrubé mouky
- šálek zeleninového bujónu (může být z kostky)
- 5 dkg strouhaného sýru
- 1 starší rohlík
Postup:
- Celer si nakrájíme na hranolky, zalijemem bujónem a vaříme téměř do měkka.
- Necháme okapat, z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme odvarem z celeru nebo mlékem a přidáme strouhaný sýr.
- Celer dáme do vymaštěné zapékací mísy, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným rohlíkem a poté zapečeme. Prudce do růžova, to je asi 20 minut na 200 stupňů.
Související
-
Celerová polévka
Celer bude hrát prim v receptech Apetýtu po celý tento týden. Jako první vyzkoušejte celerovou polévku.
-
Tradiční lokše
Dnes si připravíme tradiční lokše – placky z brambor, které lze považovat za postní jídlo. Tedy to, co naši předci jedli v období před Velikonocemi.
-
Škvarkoví šneci
Upečte si masopustní škvarkové šneky. Chutnají skvěle! Páteční Apetýt vám nabízí recept.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.