Grilovaná kuřecí játra se slaninou
V Apetýtu budeme představovat zajímavé postupy na grilované dobrůtky. Začneme grilovanými kuřecími játry se slaninkou.
Seznam surovin:
- 500 g kuřecích jater
- 200 g plátků anglické slaniny
- olej na potření
- čerstvě mletý pepř
- pár snítek čerstvého tymiánu
- 2 červené cibule
- miska pikantní hořčice
Postup:
- Kuřecí játra omyjeme, osušíme v papírové utěrce, nakrájíme na menší kousky o velikosti asi 3x3 cm.
- Plátky slaniny přehneme na polovinu a na špíz, který jsme potřeli olejem, střídavě napichujeme kousek jater a plátek slaniny.
- Pozor játra předem nekořením ani nesolíme!
- Špízy vložíme na rozpálený gril a zvolna grilujeme ze všech stran, potíráme olejem.
- Hotové maso okořeníme čerstvě mletým pepřem, osolíme a posypeme lístečky čerstvého tymiánu. Podáváme s cibulí a pikantní hořčicí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.