Grilovaná kuřecí játra se slaninou

V Apetýtu budeme představovat zajímavé postupy na grilované dobrůtky. Začneme grilovanými kuřecími játry se slaninkou.

Seznam surovin:

  • 500 g kuřecích jater
  • 200 g plátků anglické slaniny
  • olej na potření
  • čerstvě mletý pepř
  • pár snítek čerstvého tymiánu
  • 2 červené cibule
  • miska pikantní hořčice

Postup:

  1. Kuřecí játra omyjeme, osušíme v papírové utěrce, nakrájíme na menší kousky o velikosti asi 3x3 cm.
  2. Plátky slaniny přehneme na polovinu a na špíz, který jsme potřeli olejem, střídavě napichujeme kousek jater a plátek slaniny.
  3. Pozor játra předem nekořením ani nesolíme!
  4. Špízy vložíme na rozpálený gril a zvolna grilujeme ze všech stran, potíráme olejem.
  5. Hotové maso okořeníme čerstvě mletým pepřem, osolíme a posypeme lístečky čerstvého tymiánu. Podáváme s cibulí a pikantní hořčicí.