Grilovaná kuřecí játra se slaninou
V Apetýtu budeme představovat zajímavé postupy na grilované dobrůtky. Začneme grilovanými kuřecími játry se slaninkou.
Seznam surovin:
- 500 g kuřecích jater
- 200 g plátků anglické slaniny
- olej na potření
- čerstvě mletý pepř
- pár snítek čerstvého tymiánu
- 2 červené cibule
- miska pikantní hořčice
Postup:
- Kuřecí játra omyjeme, osušíme v papírové utěrce, nakrájíme na menší kousky o velikosti asi 3x3 cm.
- Plátky slaniny přehneme na polovinu a na špíz, který jsme potřeli olejem, střídavě napichujeme kousek jater a plátek slaniny.
- Pozor játra předem nekořením ani nesolíme!
- Špízy vložíme na rozpálený gril a zvolna grilujeme ze všech stran, potíráme olejem.
- Hotové maso okořeníme čerstvě mletým pepřem, osolíme a posypeme lístečky čerstvého tymiánu. Podáváme s cibulí a pikantní hořčicí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka