Holubky
Vyzkoušejte recept z tradiční romské kuchyně od naší posluchačky Aleny Gronzíkové z Břeclavi. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
4 zelné listy
200 g mletého vepřového masa
2 naběračky vařené rýže
olej
sůl, pepř
prolisovaný česnek
trochu hladké mouky
vejce
nadrobno nasekaná cibule

Postup:
1. Zelí krátce povaříme, aby změklo, ale zůstalo pevné.
2. Do mletého masa přidáme rýži, sůl, pepř, cibuli, česnek, vajíčko a smícháme.
3. Směsí plníme vychladlé zelné listy, zabalíme a dáme vařit (přibližně 45 až 60 minut), nebo zapečeme v troubě (40 minut na 200 stupňů).
4. Můžeme podlít rajským protlakem. Podáváme s chlebem, nebo bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.