Hanácké ertepláky
Sladkých bramborových jídel není nikdy dost. Tenhle recept je od Kláry Rybářové z Vyškova.
Budete potřebovat:
1 kg den dopředu uvařených brambor
150 g krupičky
200 g hrubé mouky
1-2 vejce
2 lžíce octa
sůl
moučkový cukr
povidla
mletý mák
sádlo
Postup:
1. Oloupané a brambory najemno nastrouháme.
2. Přidáme krupici, vejce, mouku, ocet a sůl. Vypracujeme pevné těsto, které ale nenecháváme dlouho stát (jinak totiž řídne).
3. Rozdělíme na kousky, které rozválíme na kolečka.
4. Pečeme je na plotně po obou stranách a po upečení je pomastíme sádlem.
5. Potíráme povidly, sypeme mletým mákem s cukrem a stočíme do ruličky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.