Drobenková buchta

Vyzkoušejte recept od Bohumila Bystřického z Kyjova.

Budete potřebovat:

drobenka:
1 tuk na pečení
550 g polohrubé mouky
250 g mletého cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr

náplň:
2 tvarohy
80 g mletého cukru
2 vejce
250 ml mléka

ovoce (nejlépe jablka)

Postup:

1. Na plech vyložený pečícím papírem dáme polovinu drobenky, kterou jsme si připravili z uvedených surovin.

2. Na ni vylijeme náplň, kterou jsme vyšlehali, na náplň dáme ovoce dle chuti (nejlépe jablka).

3. Nakonec posypeme zbytkem drobenky.

4. Pečeme dorůžova na 180 stupňů asi 25 minut.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.