Drobenková buchta
Vyzkoušejte recept od Bohumila Bystřického z Kyjova.
Budete potřebovat:
drobenka:
1 tuk na pečení
550 g polohrubé mouky
250 g mletého cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
náplň:
2 tvarohy
80 g mletého cukru
2 vejce
250 ml mléka
ovoce (nejlépe jablka)
Postup:
1. Na plech vyložený pečícím papírem dáme polovinu drobenky, kterou jsme si připravili z uvedených surovin.
2. Na ni vylijeme náplň, kterou jsme vyšlehali, na náplň dáme ovoce dle chuti (nejlépe jablka).
3. Nakonec posypeme zbytkem drobenky.
4. Pečeme dorůžova na 180 stupňů asi 25 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.