Domácí medicína, která pomůže proti nachlazení. Vyzkoušejte zázvorový likér
Zdá se, že v tyto dny na nás útočí nevlídné počasí, mlhy, výkyvy teplot i nedostatek slunečního svitu – to všechno nás může oslabovat.
Není nad to, vyrobit si originální domácí medicínu. Dnes se podle Apetýtu naučíte domácí zázvorový likér.
Ve světě je zázvor oblíbený hlavně na Dálném východě – v Indii a Číně, je zdrojem vitamínů (A, B1, B2, B6, C, E), stejně jako draslíku, hořčíku, sodíku, fosforu, vápníku a železa. Nápoj, který si připravíme je účinnou prevencí před nachlazením.
Připravte si:
- 1/2 l vodky
- 6 polévkových lžic medu
- 125 g čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 citron (oloupaný, nakrájený na plátky)
- 1 pomeranč (oloupaný, nakrájený na plátky)
- lusk vanilky
Postup:
- Všechny výše jmenované ingredience přidáme do alkoholu a necháme 3 dny luhovat, poté přecedíme a přelijeme do skleněné láhve s uzávěrem.
- Je lépe uchovávat zázvorový likér v chladu, ovšem výborně chutná i horký.
Tip: Likérem můžete ozvláštnit zázvorový čaj, kterému tím dodáte ještě větší říz.
Související
-
Bezinkový likér
Bylinkářka Blanka Kocourková je pravidelným středečním hostem Apetýtu a do vysílání nám přinesla následující recept na bezinkový likér.
-
Vaječný likér
Vaječný likér neboli vaječňák se může stát oblíbeným novoročním přípitkem. Své využití však najde i kdykoliv během roku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.