Plněné kapsičky
Recept na plněné kapsičky můžete použít vždy, když nepřichází inspirace na dobré jídlo. Náplň lze vykouzlit z toho, co dům dal.
Budete potřebovat:
na těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 20 g droždí
- 250 ml mléka
- 50 g tuku
- 1 žloutek
- trochu soli
- 1 vejce na závěrečné potření
na jednu z variant náplní:
- 1 cibuli
- 3 stroužky česneku
- 4 jemné párky
- 1 rajče
- sekané vlašské ořechy
- ostrý kečup, trochu oleje
Postup:
- Z mouky, droždí, soli, mléka, tuku a žloutku vypracujeme těsto a necháme ho vykynout.
- Mezitím si připravíme náplň. Na rozpáleném tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme kolečka párku a osmahneme, přisypeme ořechy, pokrájené rajče a kečup, necháme trochu povařit a podle potřeby dochutíme a počkáme, až náplň vychladne.
- Těsto, které vykynulo, na pomoučeném vále vyválíme na tenkou placku, vykrojíme kolečko a vložíme do formičky.
- Přidáme trochu náplně, s množstvím opatrně, aby kapsička při pečení nepraskla, a spojíme.
- Kapsičky klademe na plech, potíráme rozšlehaným vajíčkem a na ozdobu můžeme posypat slunečnicovými semínky.
- Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.