Cukety s masovou směsí
Cuketová sezóna je v plném proudu, připravte si s Apetýtem zapečené cukety s masem.
Seznam surovin je následující:
- 1 velká cuketa
- 80 g anglické slaniny
- 400 g mletého masa
- 100 ml bílého vína
- 1 rohlík namočený v mléce
- 100 g eidamu (nahrubo nastrouhaného)
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- trocha pepře a soli
- trocha muškátového oříšku
Postup:
- Neoloupanou cuketu nakrájíme na širší kolečka, opatrně vydlabeme dužinu a bohatě osolíme.
- Kostičky slaniny vyškvaříme s nakrájenou cibulí na pánvi s olejem.
- Přidáme mleté maso a krátce opečeme.
- Poté přidáme pepř, sůl a víno, necháme povařit a vychladnout.
- Do vychladlé masové náplně přidáme rohlík namočený v mléce, utřený česnek, vejce a polovinu nastrouhaného sýru, vše promícháme.
- Kolečka z cuket plníme kopečky směsi a před zapékáním je jště posypeme muškátovým oříškem a zbylým nastrouhaným sýrem.
- Doba zapékání je 45 minut ve středně vyhřáté troubě.
Související
-
Cuketový koláč
Upečte si doma cuketový koláč podle Apetýtu. Vypadá nádherně a zvládne ho i méně zkušený pekař či pekařka.
-
Zeleninový guláš
Připravte si podle Apetýtu zeleninový guláš. Jedná se o recept vegetariánský, ale pokud si bez masa neumíte představit žádné jídlo, doplňte recept o oblíbenou uzeninu.
-
Cuketové pečenáče
Dnešní Apetýt nabízí recept na cuketové pečenáče jako další z inspirací ke zpracování cukety. Pojďte si je připravit!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka