Cuketové pečenáče

Dnešní Apetýt nabízí recept na cuketové pečenáče jako další z inspirací ke zpracování cukety. Pojďte si je připravit!

Seznam surovin je následující:

  • 1 kg cuket
  • 1 sardinky okapané z oleje
  • 1 vejce
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky, strouhanky a kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • strouhanka na obalení
  • sůl, pepř, majoránka

na nálev:

  • 1 litr vody
  • 200 mililitrů vinného octa
  • 10 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky jalovce
  • 4 hřebíčky
  • sůl a cukr podle chuti

Postup:

  1. Z uvedených surovin uvaříme v hrnci nálev a necháme ho vychladnout.
  2. Cukety oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a najemno nastrouháme.
  3. Osolíme a necháme odstát, aby se cukety odvodnily.
  4. Vytlačíme z nich přebytečnou vodu, přidáme pepř, sardinky a majoránku, přimícháme vejce a nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, mouku, strouhanku, škrob, ovesné vločky a vymícháme tužší směs.
  5. Pokud je moc řídká, zahustíme ji ještě moukou nebo strouhankou.
  6. Hned tvarujeme malé placičky, které obalíme ve strouhance a na oleji prudce opečeme dozlatova.
  7. Necháme je vychladnout, poté klademe do sklenic a prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí.
  8. Zalijeme studeným nálevem a sklenice uzavřeme.
  9. V chladu a temnu necháme uležet nejméně 48 hodin a potom servírujeme.

Související

  • Zeleninový guláš

    Připravte si podle Apetýtu zeleninový guláš. Jedná se o recept vegetariánský, ale pokud si bez masa neumíte představit žádné jídlo, doplňte recept o oblíbenou uzeninu.

  • Cuketová pomazánka

    Dnes pro vás v Apetýtu máme recept na Cuketovou pomazánku.