Cuketová buchta s ovesnými vločkami

Cuketová buchta

Výborný recept pro všechny, kterým už dochází inspirace na zpracování cukety. Část cukety můžeme nahradit jablky a už tak vláčný moučník bude ještě lepší. Recept poslala Bronislava Milinková z Brna a vystačí na jeden pekáček.

Budete potřebovat:

500 g mladší cukety
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
3 celá vejce
100 ml oleje
150 g drcených ovesných vloček
1 kypřicí prášek do perníku
1 lžička skořice
rozinky

Postup:

1. Omytou a osušenou cuketu i se slupkou nastrouháme nebo rozmixujeme.

2. Vyšleháme s cukry, vejci a olejem. Přidáme vločky smíchané se skořicí, práškem do perníku a rozinkami.

3. Pečeme v máslem vymazaném a moukou vysypaném pekáčku asi 40 minut při 180 stupních.

4. Po vychladnutí polijeme čokoládovou nebo citrónovou polevou.