Celerové karbanátky s hovězím

Karbanátek neboli bochánek z masa je v naší kuchyni poměrně oblíbený. Existuje nespočet variant: s masem, sýrem i s rybou.

Už samotný název je zajímavý – jedna z verzí původu říká, že pochází z italského „carbone“, což znamená uhlí. Každopádně se jedná o pokrm smažený nebo v troubě pečený. Apetýt pro vás má zajímavou verzi celerových karbanátků s hovězím masem.

Budete potřebovat:

  • 200 g mletého hovězího masa
  • ¾ hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 středně velkého celeru
  • 2 vejce
  • olej
  • sůl, pepř, drcený kmín, majoránku

Postup:

  1. Vejce, mouku, maso a najemno nastrouhaný celer smícháme dohromady.
  2. Dochutíme kořením a vytvoříme malé bochánky.
  3. Smažíme klasicky na pánvi v oleji a pokud bychom se tomuto postupu chtěli vyhnout, můžeme péci na pečícím papíru na plechu v troubě.
  4. Každý bochánek je dobré před pečením potřít olejem.
  5. Ideální doba pečení je 30 minut na 180 stupňů.

Související

  • Bramborové jitrnice

    Historie to tak zařídila, že typická slovenská jídla pocházejí z období, kdy Slovensko bylo většinou chudým krajem a hlavními pilíři tamní kuchyně byly brambory a zelí.

  • Vepřové v pepřové

    Dnešní recept Apetýtu potěší milovníky masa. Připravíme si recept, který má originální název Vepřové v pepřové. Naznačuje, že budeme vařit jídlo pikantní.

  • Poctivá křenová omáčka

    Léčivá síla křenu je veliká a díky tomu má v lidovém léčitelství již po staletí své místo.