Carpaccio z červené řepy
Apetýt vám v dnešním receptu připomene, že červená řepa je výborným zdrojem vitamínů. Ovšem ne každý ji má ve svém jídelníčku rád.
Originální způsob, jak ji čerstvou zpracovat a ozvláštnit, pro vás má šéfkuchař Petr Svoreň.
Budete potřebovat:
- 1 kg řepy
- 20 polévkových lžic medu
- 200 ml olivového oleje
- 100 g třtinového cukru
- 1/2 l pomerančového džusu
- 150 ml vinného octa
- 3 cm zázvoru
- sůl
Postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.