Carpaccio z červené řepy
Apetýt vám v dnešním receptu připomene, že červená řepa je výborným zdrojem vitamínů. Ovšem ne každý ji má ve svém jídelníčku rád.
Originální způsob, jak ji čerstvou zpracovat a ozvláštnit, pro vás má šéfkuchař Petr Svoreň.
Budete potřebovat:
- 1 kg řepy
- 20 polévkových lžic medu
- 200 ml olivového oleje
- 100 g třtinového cukru
- 1/2 l pomerančového džusu
- 150 ml vinného octa
- 3 cm zázvoru
- sůl
Postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Související
-
Pizza tyčinky z kynutého těsta
Úterní Apetýt přináší recept na slané pizza tyčinky z kynutého těsta, který nám poslala posluchačka Radovana.
-
Šéfkuchař Petr Svoreň: Na práci kuchaře je nejtěžší disciplína. Je to dřina, ale přináší i lásku
Petr Svoreň je respektovaný mistr přípravy i aranžování pokrmů. Koronavirovou krizi využil k tomu, aby přes sociální sítě motivoval amatérské kuchaře.
-
Avokádová majonéza
Dnešní recept najdete i v nové knize Jarky Vykoupilové Babské rady na celý rok. Kniha bude slavnostně pokřtěna i představena 1. září ve vysílání speciálního Apetýtu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.