Carpaccio z červené řepy
Apetýt vám v dnešním receptu připomene, že červená řepa je výborným zdrojem vitamínů. Ovšem ne každý ji má ve svém jídelníčku rád.
Originální způsob, jak ji čerstvou zpracovat a ozvláštnit, pro vás má šéfkuchař Petr Svoreň.
Budete potřebovat:
- 1 kg řepy
- 20 polévkových lžic medu
- 200 ml olivového oleje
- 100 g třtinového cukru
- 1/2 l pomerančového džusu
- 150 ml vinného octa
- 3 cm zázvoru
- sůl
Postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.