Bramborové pusinky

Jednoduché jídlo, které můžete použít jako přílohu nebo si ho dát samostatně – s dobrým dipem nebo zeleninovým salátem.

Středeční Apetýt vás naučí bramborové pusinky. Recept se v tomto období hodí i proto, abyste zpracovali staré brambory.

Budete potřebovat:

  • 700 g brambor
  • 1 vejce
  • 1 lžíci másla
  • ½ lžičky soli
  • ¼ malé chilli papričky
  • 1 lžíci nasekaných lístků petrželky
  • 80 g strouhaného parmezánu

Postup:

  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme, potom slijeme a rozšťoucháme na kaši.
  2. Přidáme sůl, máslo, vejce, parmezán a nakrájenou papričku s petrželkou.
  3. Vše dobře promícháme a necháme 20 minut vychladnout.
  4. Kaší naplníme zdobící sáček.
  5. Vyložíme plech pečícím papírem a na něj nastříkáme bramborové pusinky.
  6. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 25 minut, dokud pusinky nezezlátnou.

Související

  • Zelené řezy

    Pondělní recept Apetýtu bude zelený, slaný, ale vypadat bude jako dezert. Zní to neuvěřitelně? Nenechte se zmást. Připravte si s námi zelené řezy!

  • Taštičky s houbami

    Česko je houbařskou velmocí. Na jednu domácnost připadá podle zprávy ministerstva zemědělství v průměru 6 kilogramů nasbíraných hub ročně.

  • Pomazánka na krásu

    Díky tomuto receptu možná zkrásníte. Nevěříte? Avokádová pomazánka skutečně podporuje krásnější pleť.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...