Pomazánka na krásu
Díky tomuto receptu možná zkrásníte. Nevěříte? Avokádová pomazánka skutečně podporuje krásnější pleť.
Ačkoli je avokádo často považováno za zeleninu, je to živinami nabité ovoce. Roste na hruškovci přelahodném, má krémovou konzistenci a lehce nasládlou máslovou a ořechovou chuť. Plody, listy a semena avokáda se používají k výrobě léků.
Tato zdravá potravina dokáže zapůsobit na lepší činnost střev a trávení a tím pádem i na lepší stav vaší kůže.
Budete potřebovat:
- 1 velké avokádo
- 1 smetanový čerstvý sýr
- 1 stroužek česneku
- snítku bazalky
Postup:
- Avokádo oloupeme, pomačkáme, smícháme se sýrem a rozdrceným česnekem.
- Osolíme dle chuti a máme vynikající zdravou svačinku.
- Podáváme s celozrnným pečivem obloženo zeleninou.
Související
-
Pivní pomazánka se sýrem
Dnešní recept vás naladí už skutečně silvestrovsky – připravíme si pivní pomazánku se sýrem.
-
Zeleninová polévka s knedlíčky
O dobré polévce se říká, že je grunt. I proto jsme pro vás do dnešního dopoledního Apetýtu jednu povedenou vybrali. Hustá polévka zasytí a je to ideální varianta večeře.
-
Zelené palačinky
Ve písni Jiřího Schelingera se zpívá: „Což takhle dát si špenát?“ A my se ptáme: „Co takhle dát si zelené palačinky?“ Jsou z kopřiv a špenátu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová