Zeleninová polévka s knedlíčky
O dobré polévce se říká, že je grunt. I proto jsme pro vás do dnešního dopoledního Apetýtu jednu povedenou vybrali. Zdravá a hustá polévka zasytí a je to ideální varianta večeře.
Budete potřebovat:
- 90 g mrkve
- 60 g kedlubny
- 30 g mražené kukuřice
- 50 g celeru
- 90 g kapusty
- 30 g droždí
- 35 g cibule
- 3 stroužky česneku
- strouhanku
- 2 vejce
- sůl
Postup:
- Očištěnou a najemno nakrájenou zeleninu povaříme v osolené vodě.
- Na knedlíčky smícháme vejce, sušené droždí, najemno pokrájenou cibuli, petrželku, prolisovaný česnek, sůl a strouhanku (té tolik, aby vzniklo husté těsto).
- Přes haluškovač protlačíme knedlíčky, které zavaříme 15 minut společně se zeleninou.
Knedlíčky z droždí představují zajímavou variantu běžných játrových knedlíčků a jsou dobře stravitelné.
V tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu ochutnejtemoravu.eu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.