Zapékané palačinky se špenátem a ricottou
Chutný recept, který opravdu zasytí. Ideální jako oběd pro 4 osoby.
Na těsto:
130 g hladké mouky
250 ml mléka
3 vejce
20 g přepuštěného másla
špetka soli
Náplň:
600 g čerstvého špenátu
300 g ricotty
80 g parmazánu
3 stroužky česneku
50 g másla
vrchovatá lžíce strouhanky
sůl a pepř
Postup:
1. Na pánvičce rozpustíme polovinu dávky másla a olivový olej. Necháme zavadnout špenátové listy a přidáme sůl, pepř a česnek dle chuti.
2. Po vychladnutí přidáme ricottu a zhruba polovinu dávky strouhaného parmazánu. Promícháme důkladně se strouhankou a dochutíme.
3. Připravíme těsto na palačinky. K mouce v míse přidáme vejce, máslo a sůl. Promícháme metlou nebo ručním šlehačem. Během míchání přiléváme mléko.
4. Smažíme na másle dozlatova, aby vznikly nepříliš tenké palačinky. Ty plníme špenátovou náplní a srolujeme. Válečky pak rozkrájíme na přibližně stejné díly.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, moderátor


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.