Vylepšené tvarohové pagáčky z Jasenné
Recept od naší posluchačky Věry Rokytové.
Budeme potřebovat:
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
1 lžička soli
2 Hery (jedna do těsta)
250 g tvarohu ve vaničce
200 ml sladké smetany
Příprava:
1. Suroviny zpracujeme v těsto.
2. Pořádně vymísíme a na vále vyválíme plát o tloušťce 2 cm.
3. Potřeme Herou, překládáme a přeložené těsto dáme do chladna (můžeme nechat přes noc).
4. Těsto z lednice vyválíme na 1 cm a vyplatí se pagáčky vyrobit rádýlkem na čtverce - kulaté nechávají zbytky.
5. Toubu rozpálíme na 250 stupňů a na na pečícím papíru pečeme do zrůžovění.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka