Vylepšené tvarohové pagáčky z Jasenné
Recept od naší posluchačky Věry Rokytové.
Budeme potřebovat:
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
1 lžička soli
2 Hery (jedna do těsta)
250 g tvarohu ve vaničce
200 ml sladké smetany
Příprava:
1. Suroviny zpracujeme v těsto.
2. Pořádně vymísíme a na vále vyválíme plát o tloušťce 2 cm.
3. Potřeme Herou, překládáme a přeložené těsto dáme do chladna (můžeme nechat přes noc).
4. Těsto z lednice vyválíme na 1 cm a vyplatí se pagáčky vyrobit rádýlkem na čtverce - kulaté nechávají zbytky.
5. Toubu rozpálíme na 250 stupňů a na na pečícím papíru pečeme do zrůžovění.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.