Vylepšené tvarohové pagáčky z Jasenné

Recept od naší posluchačky Věry Rokytové.

Budeme potřebovat:
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
1 lžička soli
2 Hery (jedna do těsta)
250 g tvarohu ve vaničce
200 ml sladké smetany

Příprava:
1. Suroviny zpracujeme v těsto.

2. Pořádně vymísíme a na vále vyválíme plát o tloušťce 2 cm.

3. Potřeme Herou, překládáme a přeložené těsto dáme do chladna (můžeme nechat přes noc).

4. Těsto z lednice vyválíme na 1 cm a vyplatí se pagáčky vyrobit rádýlkem na čtverce - kulaté nechávají zbytky.

5. Toubu rozpálíme na 250 stupňů a na na pečícím papíru pečeme do zrůžovění.

autor: Marcela Vandrová