Výborný bílkový chlebíček

Při vánočním pečení, nebo například přípravě domácího vaječného koňaku, se může snadno stát, že zbudou vaječné bílky. Jitka Bílená z Brna z nich připravuje tento chlebíček.

Budete potřebovat:

6 bílků
120 g pískového cukru
100 g hrubé mouky
2-3 lžíce oleje
kandované ovoce
30 g strouhaných ořechů
čokoláda na polití

Postup:

1. Bílky vyšleháme do pevného sněhu a přidáme ¾ cukru.

2. Znovu prošleháme a postupně přidáváme olej a mouku.

3. Lehce promícháme a přidáme nadrobno nakrájené kandované ovoce promíchané se zbylým cukrem.

4. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček (nebo srnčí hřbet).

5. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 35 minut.

6. Po vychladnutí polijeme čokoládou a posypeme oříšky.

autor: Zuzana Plíšková