Výborný bílkový chlebíček
Při vánočním pečení, nebo například přípravě domácího vaječného koňaku, se může snadno stát, že zbudou vaječné bílky. Jitka Bílená z Brna z nich připravuje tento chlebíček.
Budete potřebovat:
6 bílků
120 g pískového cukru
100 g hrubé mouky
2-3 lžíce oleje
kandované ovoce
30 g strouhaných ořechů
čokoláda na polití
Postup:
1. Bílky vyšleháme do pevného sněhu a přidáme ¾ cukru.
2. Znovu prošleháme a postupně přidáváme olej a mouku.
3. Lehce promícháme a přidáme nadrobno nakrájené kandované ovoce promíchané se zbylým cukrem.
4. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček (nebo srnčí hřbet).
5. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 35 minut.
6. Po vychladnutí polijeme čokoládou a posypeme oříšky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka