Vepřové nudličky na zelenině
Vepřové nudličky na zelenině – chutná varianta rychlého oběda nebo večeře. Postup nám poslala posluchačka Gabriela z Lomince u Tišnova.
Budete potřebovat:
500 g vepřového masa nakrájeného na nudličky
1 ks cibule
10 dkg sádlo
0.5 kostky masového vývaru
2 lžíce hladká mouka
20 dkg mražená zelenina
Dále podle chuti: sůl, drcený kmín, pepř
Postup:
- Jemně nakrájenou cibuli osmažíme dotmava a přidáme vepřové nudličky.
- Osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a spolu dobře orestujeme, dokud maso nepustí vlastní šťávu.
- Maso lehce podlijeme a dusíme pod pokličkou doměkka.
- Měkké nudličky vyjmeme, základ dolijeme podle potřeby vodou.
- Přidáme 1/2 kostky masoxu, zahustíme hladkou moukou a necháme provařit.
- Šťávu scedíme do jiného kastrolu, přidáme mraženou zeleninu a znovu provaříme a dochutíme solí, pepřem, vegetou a vložíme vepřové nudličky.
- Necháme projít varem a odstavíme.
- Vepřové nudličky na zelenině s chutnou šťávou servírujeme s dušenou kari rýží, vařenými brambory, popřípadě s těstovinou.
Tip: Pokrm můžete obohatit kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.
Související
-
Pečená zelenina s klobáskou
Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.
-
Holandské řízečky
Recept na klasické Holandské řízečky nám poslala pravidelná posluchačka Bohumila z Nových Bránic. Nejraději je připravuje pro svá čtyři vnoučata.
-
Vinařský guláš z Horních Dunajovic
I dnes si můžete společně s Apetýtem uvařit jídlo z kuchařky Jihomoravský krajáč Petry Burianové. Připravte si vinařský guláš z Horních Dunajovic!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.