Vepřová rolka se špenátem
Připravte si s Apetýtem vepřovou rolku se špenátem. Poradíme, jak na to!
Budete potřebovat:
- 500 g vepřového masa
- 1 menší cibuli
- balíček mraženého špenátu
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- trochu másla
- olej dle potřeby
- špetku soli, pepře a kmínu
Postup:
- Z masa vytvoříme větší placku, kterou naklepeme, osolíme a opepříme.
- Na oleji si osmahenme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rozmražený špenát, prolisovaný česnek, vajíčka, sůl a pepř.
- Potom špenát rozložíme na maso, srolujeme a ovážeme nití.
- Do pekáče vymazaného máslem vložíme rolky, které ještě posypemem kmínem, podlijeme vodou a pečeme 45 minut na 200 stupňů.
- Příloha může být bramborová kaše nebo opečené brambory.
Související
-
Škvarkoví šneci
Upečte si masopustní škvarkové šneky. Chutnají skvěle! Páteční Apetýt vám nabízí recept.
-
Pečená zelenina s klobáskou
Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.
-
Masový boršč
Sychravé počasí vybízí k přípravě hutných polévek, které zahřejí i zaženou hlad. V úterním Apetýtu vás naučíme masový boršč.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka