Vepřová rolka se špenátem

Připravte si s Apetýtem vepřovou rolku se špenátem. Poradíme, jak na to!

Budete potřebovat:

  • 500 g vepřového masa
  • 1 menší cibuli
  • balíček mraženého špenátu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • trochu másla
  • olej dle potřeby
  • špetku soli, pepře a kmínu

Postup:

  1. Z masa vytvoříme větší placku, kterou naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Na oleji si osmahenme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rozmražený špenát, prolisovaný česnek, vajíčka, sůl a pepř.
  3. Potom špenát rozložíme na maso, srolujeme a ovážeme nití.
  4. Do pekáče vymazaného máslem vložíme rolky, které ještě posypemem kmínem, podlijeme vodou a pečeme 45 minut na 200 stupňů.
  5. Příloha může být bramborová kaše nebo opečené brambory.

Související

  • Škvarkoví šneci

    Upečte si masopustní škvarkové šneky. Chutnají skvěle! Páteční Apetýt vám nabízí recept.

  • Pečená zelenina s klobáskou

    Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.

  • Masový boršč

    Sychravé počasí vybízí k přípravě hutných polévek, které zahřejí i zaženou hlad. V úterním Apetýtu vás naučíme masový boršč.