Tvarůžkový štrůdl
Za rodinným receptem se vydáme do tvarůžkové cukrárny v Lošticích, kde vytváří originální tvarůžkové dorty i moučníky. Podnik sídlí v krásném regionu Hané, kde je rodina doma už od nepaměti.
Budete potřebovat:
na těsto:
- 120 g hladké mouky
- 1/3 kostky 100% tuku
- 3 lžíce vody
- 1 kávovou lžičku octa
- špetku soli
Ze surovin vypracujete hladké těsto, které necháte odpočinout v lednici na 30 minut. Mezitím si připravíte náplň štrůdlu.
na náplň:
- 120 g kysaného zelí
- 150 g kmínových kousků tvarglí
- 50 g šunky
- 1 vejce
Odpočinuté těsto rozválíte natenko, pokladete kolečka šunky, naplníte směsí tvarglí a kysaného zelí a stočíte. Před pečením potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 180 stupních asi 30 minut.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.