Tvarůžkový štrůdl

Za rodinným receptem se vydáme do tvarůžkové cukrárny v Lošticích, kde vytváří originální tvarůžkové dorty i moučníky. Podnik sídlí v krásném regionu Hané, kde je rodina doma už od nepaměti.

Budete potřebovat:

na těsto:

  • 120 g hladké mouky
  • 1/3 kostky 100% tuku
  • 3 lžíce vody
  • 1 kávovou lžičku octa
  • špetku soli

Ze surovin vypracujete hladké těsto, které necháte odpočinout v lednici na 30 minut. Mezitím si připravíte náplň štrůdlu.

na náplň: 

  • 120 g kysaného zelí
  • 150 g kmínových kousků tvarglí
  • 50 g šunky
  • 1 vejce

Odpočinuté těsto rozválíte natenko, pokladete kolečka šunky, naplníte směsí tvarglí a kysaného zelí a stočíte. Před pečením potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 180 stupních asi 30 minut.

Mohlo by vás zajímat