Studená okurková polévka

V letním čase, kdy hospodyňka nemá čas ani chuť dlouho tančit kolem sporáku a připravovat složitá jídla, vám každý pátek v dopoledním vysílání Apetýtu nabízíme recept na polévku.

Tentokrát to bude něco na pomezí salátu a polévky. Tahle variace se jmenuje Studená okurková polévka.

Co budete potřebovat?

  • 60 g cibule
  • 30 ml oleje
  • 1 salátová okurka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 svazku ředkviček
  • čerstvý kopr
  • citrónová šťáva
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

  1. Drobně nakrájenou cibuli svaříme s trochou vody a oleje.
  2. Zakápneme citronovou štávou a necháme vychladnout.
  3. Cibulku smícháme s jemně nakrájenou salátovou okurkou, osolíme, opepříme a přimícháme smetanu.
  4. Doplníme posekaným koprem a tenkými plátky ředkviček.
  5. Podáváme vychlazené nebo s několika kostkami ledu.

Související

  • Krémová polévka s pórkem

    Seriál receptů s názvem Polévky je opět tady. U dobroty, která se může klidně stát i hlavním chodem nebo odlehčenou večeří, je dobré podotknout, že chutná i studená.

  • Česnečka s knedlíčky

    Páteční polévkový seriál pokračuje. V Apetýtu si připravíme Česnečku s knedlíčky z festivalové kuchařky Česnekových slavností v Buchlovicích.

  • Pivní polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové

    Pro kuchařský postup na pivní polévku se vydáme do daleké historie za Magdalenou Dobromilou Rettigovou, která se narodila v roce 1785.