Špenátové nočky

Špenátové nočky jsou pokrmem jako dělaným na léto. Nejsou složité, nepotřebujete maso a chutnat budou i vnoučatům, které jsou u vás na prázdninách.

Potřebovat budete:

  • 250 g čerstvého špenátu (dá se použít i mražený listový)
  • 250 g sýru typu ricotta
  • 150 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř
  • máslo na servírování

Postup:

  1. Špenát spaříme, dobře vymačkáme a nadrobno nasekáme.
  2. Smícháme ricottu, nasekaný špenát, vejce, sůl, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek.
  3. Přidáme mouku a rukama vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vytvarujeme válečky a krájíme je na menší nočky.
  4. Následně vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch (asi 2 minuty).
  5. Podáváme s rozpuštěným máslem a případně zasypeme parmazánem.

Mohlo by vás zajímat