Smažený sýr z trouby
Recept na smažený sýr z trouby nám poslala posluchačka Miriam z Boskovic, která si dala do nového roku předsevzetí, že bude zdravěji jíst. Začala jednoduchým způsobem přípravy smaženého sýru – dala ho péct do trouby.
Co budete potřebovat?
- 2 plátky (1 cm silné) tvrdého sýra
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce strouhanky
- 1 polévková lžíce oleje
Postup:
- Sýr obalíme klasicky v trojobalu.
- Znovu zopakujeme obalení ve vajíčku a strouhance. Ideální je plátky sýru před obalením v mouce namočit do vody. Trojobal potom lépe drží a sýr nevytéká.
- Obalené dílky sýra naskládáme na plech vystlaným pečicím papírem.
- Lehce pokapeme olejem.
- Pečeme při 200 °C na horním roštu dozlatova.
- Podáváme nejlépe se zeleninou.
Související
-
Tukožroutská polévka
Páteční Apetýt pro vás má recept na polévku, která může pomoci s kilogramy po Vánocích.
-
Pečená zelenina s klobáskou
Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.
-
Holandské řízečky
Recept na klasické Holandské řízečky nám poslala pravidelná posluchačka Bohumila z Nových Bránic. Nejraději je připravuje pro svá čtyři vnoučata.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.